(240 hlasů)

Kančí na šípkové

admin | 13.04.2016


Kančí prošpikujeme, osolíme, opečeme v pekáčku na zbytku slaniny a na oleji s máslem.Maso odložíme stranou a na tuku opečeme nakrájenou zeleninu a koření.Vrátíme maso, podlijeme vínem a čajem, přidáme 1 lžíci šípkového džemu, přikryjeme a pečeme v troubě doměkka.Během pečení, je-li potřeba, podléváme vývarem nebo vodou. Maso vyndáme, do omáčky přidáme další lžíci /nebo víc - podle chuti / džemu, dochutíme a propasírujme nebo rozmixujeme. Snažte se zdržet přidávání většího množství mouky, neboť ta Vám udělá světlou barvu omáčky a zničí výrazný efekt na talíři při přelití masa či knedlíků, které jsou jako příloha nejlepší, je možné použít i např. bramborové krokety.



Komentáře


Naposledy komentované

Diana to chcela inak

chulioziggy | 21.07.2013

DIANA TO CHCELA INAK. Budík nemilosrdne zavrčal a kým som ho stihol utíšiť zobudil celú rodinu. Bolo pol štvrtej. Mám hodinu času pomyslel som si a potichu…

Více...


Pečený gulášek

TomasD | 25.06.2013

Na tuto neskutečnou dobrůtku potřebujeme: 2kg zvěřiny z divočáka či vysoké (možno i jiné) 4-5 cibulí 200g špeku či dobře prorostlé slaniny, 1 velká lžíce…

Více...

Nejlépe hodnocené

Psík mývalovitý

admin | 04.09.2014

Původní oblast rozšíření se nachází ve východní Asii, zejména v Japonsku, Koreji a na východní Sibiři. V průběhu 20. století byl pro svou cennou kožešinu…

Více...


Ing.Kostečka - info o předání výpověďi z ČMMJ

admin | 25.06.2014

Vážení členové ČMMJ, oznamuji Vám, že dne 5.5.2014 mi předal výpověď z pracovního poměru jednatel Českomoravské myslivecké jednoty, Ing. Jaroslav Kostečka,…

Více...


Huntersburger - top karbanátek

admin | 30.06.2013

Na tento recept potřebujeme. Kilo zvěřiny z ořezu, ideálně z divočáka s možností přidání vnitřního i vnějšího tuku. V případě zvěřiny libové přidáme přiměřenou…

Více...